dilluns, 3 de març del 2014

La repressió feixista

Avui enllacem dos articles publicats al Diari Ebre (Diari de Tarragona). El primer forma part de la col·lecció "Los 100 consejos de guerra del franquismo" que ha editat el Diari Ebre, en concret és el sisè capítol i tracta la comarca del Montsià. En el cas d'Alcanar, és Joan B. Beltran Reverter qui escriu sobre els nou afusellats canareus en la repressió franquista. El text, titulat "Revenges i delacions" el podeu trobar a les pàgines 56 i 57.

El segon article, va ser publicat l'1 de març i l'autor també és Joan B. Beltran Reverter. En aquest cas parla sobre l'exili republicà després de la Guerra Civil espanyola. Exili que va portar alguns ebrencs i canareus als camps de concentració de l'alemanya nazi.

2 comentaris:

 1. Ei nois, estupenda entrada. Només una cosa: perquè només es parla dels ajusticiament dels republicans? A la Guerra també van morir, per sort o per desgràcia, un bon grapat de nacionals... Podrieu fer una entradeta algun dia sobre el tema, sense entrar en polèmica i sense ofendre a ningú.
  Au nois, sort i a seguir així!:)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ho tindrem en compte. Segur que trobarem el moment i la motivació per publicar-ho.

   Elimina