Qui som?

Josep Sancho Sancho. Un dels dos bojos canareus que l'abril del 2011 va somniar que un projecte d'història canareva podia ser col·laboratiu i 2.0. 

Treballa com a tècnic a l'Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya. Doctor en Història Comparada, Política i Social per la UAB, ha publicat els llibres El marcel·linisme a les Terres de l'Ebre (1914-1939) i Artur Bladé, escriure la memòria (1907-1995). És col·laborador extern del Grup de Recerca sobre Política, Institucions i Corrupció a l'Època Contemporània (PICEC). Ha participtat en diversos congressos amb treballs al voltant de la Història contemporània de les comarques de l'Ebre. El podeu llegir també al blog Ahirs de l'Ebre.

Lluc Ulldemolins Nolla. L'altre boig canareu que un dia, entre ratafia i ratafia, li va preguntar a Josep perquè no existia un blog d'història canareva. 

És Enginyer tècnic industrial en electrònica i Enginyer en energia per la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment és professor de secundària en un institut públic de la conselleria d'educació. Malgrat que els seus estudis superiors estan a les antípodes de la història, mai l'ha deixat de banda. L'interès, l'entusiasme i la motivació que li provoca xarrar i escriure d'història és el que l'ha portat a impulsar aquest projecte. 


Col·laboradores
Històries d'Alcanar no seria possible sense la participació de molta més gent, gràcies a tots els que hi heu participat i els que vindreu.

Núria Gil Bordes. Els articles d'aquest blog passen pel seu sedàs lingüístic. El rigor ortogràfic i gramatical són bons companys de viatge. És la boja que ens acompanya des dels inicis, de fet, li devem el nom del blog.

És mestra de primària i filòloga catalana. Va obtenir una beca en un projecte de fonètica de la Universitat de Barcelona, els Sons del català, i també va ser becària dels Serveis Lingüístics de la mateixa universitat. Ha treballat com a professora de català per a nouvinguts. Té una llarga experiència com a docent de classes de reforç en tots els nivells educatius i de preparació de proves de valencià de la JQCV, de la qual també n'és examinadora. Va engegar el projecte relacionat amb la docència i la filologia: Les aules, un centre d’estudis. També és correctora de textos acadèmics, tècnics i periodístics: corregeix tot el que li passa per davant. És una apassionada de la llengua, gaudeix formant-se contínuament i descobrint peculiaritats de la nostra manera de parlar. Actualment és professora de secundària en un institut públic de la conselleria d'educació.

Rut Ramal Sancho. "Recorda d'on véns, pensa on vas i no oblidis mai qui ets". Aquesta cita podria definir bé a una de les nostres col·laboradores. 

Estudia economia a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) per entendre què mou el món, per saber com fer front a les desigualtats sota les quals ens trobem avui en dia i per descobrir cap a on anem. És membre de la iniciativa internacional d'estudiants per al pluralisme econòmic (Post-Crash Barcelona). Recorda d'on ve, ja que des de petita sempre ha tingut curiositat pels fets d'història local i li agrada fer recerca sobre temes poc estudiats de la població, com el nomenclàtor. No oblida qui som, i per això, col·labora en este projecte per ajudar a difondre la història que marca el nostre passat, present i futur, la nostra identitat com a poble.

Elisenda Rosàs Tosas. No cal haver nascut al poble per ser del poble.

És arquitecta i té un estudi propi especialitzat en restauració del patrimoni arquitectònic. Actualment és membre dels grups de recerca ACPA (Arquitectura, ciutat i programes artístics a la Barcelona del 1700) i MORS (Mort, obituari i recerca sepulcral a la basílica de Santa Maria del Pi). Després de cursar arquitectura l'escola de Barcelona va especialitzar-se en restauració arquitectònica a la Scuola di Specializzazione in Beni Architettonici e del Paesaggio, a Roma. Ha sigut arquitecta territorial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les comarques tarragonines.

1 comentari:

  1. Hola, soc Quim Sangrà, estic realitzant un estudi genealògic sobre una família originària, en part, d'Alcanar. Em va xocar que la família s'instal·lés a Barcelona, a la Barceloneta, justament al carrer d'Alcanar. Teniu alguna referència o constància de que el bateig d'aquest carrer de la Barceloneta faci referència a la presència de famílies canareves? A mi em sembla evident, però no he pogut trobar cap referència en el nomenclàtor de Barcelona. Gràcies.

    ResponElimina